Babymassage - Relax4You

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Babymassage

Massages
 


Wat is Babymassage

Aanraking is voor een baby even belangrijk als eten en drinken. Een baby die niet aangeraakt wordt sterft.
Babymassage is een bijzonder ritueel om, naast de verzorging, het knuffelen en het dragen , aan deze behoefte aan aanraking tegemoet te komen.
Je baby masseren is een speciale manier om jouw liefde over te brengen en erg prettig en rustgevend om te doen.
Voor de baby geeft een massage geborgenheid en zekerheid, wat de overgang van de veilige buik naar de buitenwereld makkelijker maakt.
(als de geboorte wat moeilijker verlopen is kan massage extra helpend zijn)
Hij wordt zich op een prettige manier bewust van zijn lijfje en ontwikkelt zo lichaamsbesef en zelfvertrouwen.
Verder stimuleert massage de doorbloeding, bevordert de spijsvertering en een natuurlijk slaapritme, zorgt voor ontspannen spieren, soepele gewrichten en geeft het lichaam weerstand tegen infecties.

Waarom babymassage?
*Babymassage is heerlijk ontspannend voor ouder en kind
*Babymassage helpt bij krampjes, verstopping en andere ongemakken
*Babymassage stimuleert de zintuiglijke, motorische en emotionele ontwikkeling van het kind (hierdoor kan het extra waardevol zijn voor bijvoorbeeld te vroeg geboren kindjes of kindjes met een handicap)
*Babymassage verdiept de band tussen ouder en kind
*Babymassage kan de ouders (meer) zelfvertrouwen geven omdat ze de (lichaams-)taal van hun kindje beter gaan begrijpen en intuïtief (meer) gaan aanvoelen wat hun kindje nodig heeft

Effecten van babymassage
De gunstige effecten worden ondersteund door recente fysiologische metingen. Gemasseerde baby's maken minder stresshormonen (cortisol) aan. Dat maakt ze niet alleen ontspannener, maar ook een bepaalde hersenstructuur (de hippocampus) kan zich hierdoor beter ontwikkelen. Deze hersenstructuur is onder andere verantwoordelijk voor het geheugen. Ook de hoeveelheid myeline rond de zenuwvertakkingen in de hersenen neemt sneller toe en dit maakt dat boodschappen in de hersenen sneller worden doorgegeven.
Verder blijkt het serotonine niveau (mede bepalend voor een prettige stemming) omhoog te gaan bij massage, evenals het niveau van het hormoon oxytocine, ook wel "liefdeshormoon" genoemd. Oxytocine speelt een grote rol bij bevalling en borstvoeding geven; het stimuleert gevoelens van vriendschap, liefde en verbondenheid.
Voor ouders is babymassage een hele mooie manier om hun baby beter te leren kennen, en zich bewust te worden van de fijne nuances van aanraking en beweging. Tijdens een massage voel je meteen, hoe je baby erop reageert en ga je je spelenderwijs steeds meer afstemmen op elkaar. Het is pure quality time.

Tarief Individuele cursus babymassage:
Duur: 60 min - 30€Babymassage


 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu